Matbild

Så här görs prisjämförelsen

Vi jämför matpriser från de stora nätbutikerna Coop, MatHem, Mat.se, Ica och Willys. Vi uppdaterar veckovis vår sammanställningen på matpriser.nu över ett urval av varor från de stora nätbutikerna. Vår prisjämförelse hjälper dig att göra kloka och genomtänkta beslut när du handlar mat på nätet.

Stora prisskillnader

Det finns mycket pengar att spara genom att handla där det är billigast. Det gäller både för ekologiska och KRAV-märkta råvaror såväl som för lågprissortimentet. Vi har sett att priset kan skilja sig mer än 20 procent vissa veckor mellan butikerna, trots att det är exakt samma vara.

Genom att vara påläst och handla där det är billigast kan du spara mycket pengar – det vill vi hjälpa dig med!

Till prisjämförelsen

Vill du veta vilka nätbutiker som levererar hem till dig?


Hur görs jämförelsen?

Vi noterar priserna vara för vara, butik för butik. I vissa fall skiljer sig varorna åt, eller har olika vikt. Då strävar vi alltid efter att få till varor som är så lika som möjligt. Och vi utgår från att det är en kasse som du som kund ska kunna köpa.

Det betyder till exempel att vi inte bara utgår från kilopriser, utan räknar på vad varan faktiskt kostar. När handlarna inte har exakt samma vara, utan de skiljer sig åt, så är det priset du får betala för varan som vi registrerar - inte priset per kilo.

Ta som ett exempel bananer. En handlare säljer bananer i klasar på 800 gram, en kilovis och en annan säljer bananer styckvis. Då tittar vi på vad det faktiskt skull kosta att köpa ett kilo bananer, eller så nära som möjligt. Det kommer innebära att vad man faktiskt får riskerar att variera lite. Men prisangivelsen på vad kassen skulle kosta blir exakt.

Om en vara är tillfälligt slut så rapporterar vi det senast tillgängliga priset när varan fanns i lager. Detta för att jämförelsen inte ska halta. Har priset för en vara ändrats nyligen dröjer det till nästa uppdatering av vår jämförelse innan ändringen syns.

För att få exakt information om varje vara så kan du enkelt klicka på den i vår sammanställning, så kommer du till butikens detaljerade information.

Prisjämförelsen utgår från Stockholm, priserna kan variera på andra ställen i landet.

ICA:s näthandel utgår från lokala ICA-handlare. Det innebär att priserna varierar beroende på vilken ICA-handlare du väljer. Vi använder just nu ICA Kvantum Liljeholmen i Stockholm för vår jämförelse. Vi hoppas snart kunna erbjuda möjligheten att välja vilken handlare som ska inkluderas i prisjämförelsen.


Hjälp oss att skapa den bästa sajten

Vi vill bli den bästa prisjämförelsesajten för matvaror på nätet! Har du idéer på hur vi kan utvecklas och bli ännu bättre? Eller har du några frågor om prisjämförelsen? Tveka inte att höra av dig till vår presschef Robert Kautsky på robert@matpriser.nu