matpriser.nu

Matleveranskollen – vilka levererar till postkod 118 65

Bästa espressomaskinen för gott kaffe hemma

Att få till riktigt gott, smakrikt och proffsigt kaffe hemma är enkelt med en bra espressomaskin. Vi på matpriser har testat flera modeller för att välja ut de absolut bästa när du ska köpa en espressomaskin. Det vi har tagit hänsyn till vid testerna är funktionalitet, design och självklart hur kaffet smakar.

Espressomaskin bäst i test

Vi har testat flera modeller och valt ut de fem bästa, inklusive kapselmaskiner och de med inbyggd kaffekvarn, i olika prisklasser med flera smarta funktioner. Läs vidare och upptäck vilken espressomaskin som passar bäst in hemma hos dig. 

1. STRETTA 0820

Vår testvinnare Stretta 0820 är en effektiv, liten espressomaskin från Monteriva med en snygg design från 1971, passar perfekt om du har ett litet kök. Den värms snabbt upp med ett 1080-watts termoblock, du startar och stänger enkelt av den med en strömbrytare. 

Även att espressomaskinen är liten kommer den med en smart värmeyta för koppar. Filterhållaren har en unik design med tre fasta klackar som hjälper till att säkerställa korrekt placering varje gång och minskar risken för skador på din maskin. 

 • Unik retrodesign som kommer i flera färger som grön, gul och röd. 
 • Ånguttag som du kan skumma mjölk med, medföljer ett plastmunstycke. 
 • Ett standardmått på 58 mm, vilket gör den kompatibel med flera olika tillbehör.

2. Breville Barista Max VCF126X

En espressomaskin som håller högkvalitet med en snygg och klassisk design. Den kommer med inbyggd kaffekvarn och praktiskt mjölkskummare. Den är enkel att använda med smidiga knappar för att sätta på maskinen och börja göra ditt kaffe. 

Här kan du brygga två espressos samtidigt på färskt malna kaffebönor och välja mellan 30ml, dubbel espresso på 60 ml eller 200 ml varmt vatten. Kaffemaskinen har ett thermoblock-system vilket gör att vattnet både värms snabbt och håller en jämn temperatur under hela bryggningen. 

 • Integrerad kaffekvarn med 30 malningsalternativ för perfekt malet kaffe.
 • Avtagbar vattentank på 2,8 liten som är enkel att rengöra vattentank.
 • Du får en mjölkbehållare och rengöringsverktyg på köpet. 

3. Smeg BCC01WHMEU

En stilren helautomatisk maskin som passar in i de flesta kök och inredningar, skapad i Smegs populära 50’s styleserie. Maskinen kombinerar en cool retrodesign med smarta moderna funktioner. Kommer med 19 bars tryckmunstycke, integrerad kaffekvarn i rostfritt stål och en mjölkskummare.  

Den löstagbara vattentanken gör det både enkelt att fylla på och att rengöra maskinen. Du justerar malningsstorleken och espressolängden enkelt för att få en kaffe som passar dig perfekt. Maskinen har ett integrerat rengöringsprogram vilket underlättar användningen. 

 • Snabb uppvärmning av drycken och effektiv termoblocksteknik. 
 • En ångare i stål som ger dig perfekt mjölkskum.
 • Mångsidighet med 6 olika kaffedrycker och hetvattenfunktion.

4. Andersson ESM 1.0

En liten, effektiv och riktigt prisvärd espressomaskin från Andersson. Den kan brygga två koppar espresso på endast 28 sekunder. Har en effekt på 850 W och en vattenpump med 15 bar tryck, här bryggs koppen på 85˚C för en perfekt espresso, som de gör kaffet i Italien. 

Maskinen har flera smarta funktioner som koppvärmingsfunktion, mjölkskummare och en vattentank på 1,5 liter du enkelt kan ta bort för rengöring. Den har också övertrycksskydd, överhettningsskydd och automatisk avstängning för en extra trygghet och minskad brandrisk. 

 • Funkar bra att använda med Nespressos originalespresso kapslar. 
 • Vattenpump av hög kvalitet från Italien. 
 • Snygg, klassisk design i rostfritt stål med mjölkskummare.

5. Sjöstrand The Original Espresso kapselmaskin

The Original är en kapselmaskin i rostfritt stål med en blank finish, en riktigt snygg inredningsdetalj i de flesta kök, samtidigt som den brygger gott kaffe. Har en högtryckspump på 19 bar och funkar bra både med Nespressos klassiska kapslar och med Sjöstrands egna, komposterbara kapslar. 

En smidig avtagbar vattenbehållare som rymmer 1,2 liter vid en påfyllning. Kapselmaskinen har en diskret behållare med plats för 15 använda kapslar. Brygger kaffe med jämn temperatur och noggrann dosering, vilket säkerställer god smak och arom.

 • En snygg skandinavisk design. 
 • Sjöstrand erbjuder komposterbara kapslar, ett mer hållbart alternativ. 
 • Tar fram kaffets smaker och aromer i kapslarna.

Olika typer av kaffemaskiner

När du står inför valet vilken typ av espressomaskin du ska köpa är det bra att ha koll på de två olika varianterna som finns, hel-eller halvautomatisk. Båda typerna har sina för-och nackdelar, här går vi igenom vad skillnaden är och hjälper dig reda ut vilken som passar dig och dina preferenser. 

Halvautomatisk

En halvautomatisk espressomaskin kräver lite mer av dig som nybliven barista, men den ger dig också mer kontroll över bryggningen. Du kan själv justera mängden kaffe, vattenflöde och byggtid för att skapa den perfekta koppen efter din smak, ofta kan du välja om du vill ha enkel eller dubbel espresso. 

 • Maskinen kräver manuell hantering och justering av kaffemängd, vilket gör dem perfekta för dig som vill ha en bättre upplevelse av ditt kaffe.
 • Halvautomatiska maskiner tenderar att vara billigare än helautomatiska alternativ, men kommer ofta med en smidig kaffekvarn. 
 • Oftast är de enklare att underhålla och reparera både själv och via service eftersom de har färre rörliga delar och elektronik. 

Helautomatisk

Väljer du istället en helautomatisk får du en väldigt bekväm espressomaskin. Den hjälper dig med alla steg från malning av kaffebönor till bryggning. Maskinen brygger kaffe snabbt och håller en jämn och hög nivå. Perfekt för dig som dricker mycket kaffe, ofta har besök eller till arbetsplatsen. 

 • De kommer ofta med en mängd olika användbara funktioner, såsom inbyggda mjölkskummare, programmerbara inställningar och automatisk rengöring.
 • Maskinen gör hela jobbet, det är en bra espressomaskin som även passar på arbetsplatsen, finna både med kapslar och kaffekvarn. 
 • Helautomatiska kaffemaskiner är vanligtvis dyrare, men du får perfekt kaffe varje gång med några snabba knapptryck.