Vår prisjämförelse

Vår prisjämförelse
hjälper dig att göra kloka
och genomtänkta beslut när du handlar mat på nätet.
Vi jämför matpriser från de stora nätbutikerna Coop, MatHem, Mat.se, Ica, Hemköp och Willys.

Billigast!

1

Coop_edited.png

+119 kr

2

Coop_edited.png

+141 kr

3

Coop_edited.png

+251 kr

4

Coop_edited.png

+274 kr

5

Coop_edited.png

+301 kr

6

Coop_edited.png

Vanliga frågor

Varför kan jag inte jämföra andra varor?


De stora matbutikerna har 10 000-tals olika varor, där många är svåra att jämföra på ett bra sätt. Den stora frågan är om det är samma kvalité på produkterna, men det kanske också handla om olika format, märken eller storlekar. För att man inte ska gå vilse har vi istället valt att ha jämförelser av varor som många handlar idag. Tycker du att vi borde lägga till någon vara? Eller kanske göra en djupdykande jämförelse på en viss varugrupp? Kanske är det spännande med jämförelse och analys av kaffepriser eller varför inte hundmat? Hör av dig!
Hur rättvisande är jämförelsen?


Vi strävar hela tiden efter att ta fram jämförelser som är så rättvisande som möjligt. Vi har en process från analys och kartläggning av vilka varor som är mest relevanta, till att sedan se till på vilket sätt de olika handlarna erbjuder varorna. Jämförelser försvåras ofta av det faktum att de olika handlarna har olika varianter av liknande varor. Det kan vara olika storlekar, märken eller kvalitet. En fråga vi ofta får är om man inte kan ta fram en jämförelse med hjälp av varornas så kallade “jämförelsepris”. Argumentet mot detta är att de flesta varor inte säljs i lösvikt, utan färdigförpackade. Det är det faktiska priser för en jämförbar handling som vi är intresserade av!
När uppdaterar ni priserna?


Prisjämförelsen uppdateras en gång i veckan, men vi håller samtliga priser under kontinuerlig bevakning. Vill du ha information om tillfälliga erbjudanden eller rabatter, följ våra kanaler i sociala medier!
Varför finns inte andra butiker med i jämförelsen?


Just nu inkluderar vår jämförelse de sex stora handlarna som erbjuder fullsortiment på nätet. En handlare som ofta efterfrågas är CityGross. Eftersom de inte har fullt sortiment på nätet så erbjuder de inte alla varor i vår jämförelse. Vi tittar på om vi ska göra en särskild jämförelse med ett begränsar antal varor framöver. Det finns också ett antal mindre aktörer, och dessa kan komma att inkluderas om intresset är stort nog. Hör av dig om du har någon handlare som borde vara med!
Hur tas fraktkostnader i beaktande i prisjämförelsen?


Vi har valt att ta i beaktande de fraktkostnader som tillkommer om man handlar vår prisjämförelse. För mat.se och Mathem innebär det att fraktkostnader faller bort medan övriga leverantörer inte erbjuder alternativ där fraktkostnader inte tillkommer. ICA har olika priser beroende på vilken ICA-handlare man handlar för, där har vi gått efter priset som gäller i Stockholm. Kolla gärna in vår jämförelse för exakta fraktkostnader som tagits i beaktande eller kontakta oss gärna om du har några frågor!

Jämförelsen - vara för vara

Nedan finner du uppdaterade priser på alla de varor som ingår i våra olika prisjämförelser.

KONTAKT

070-869 33 31
corinne@matpriser.nu

Sveavägen 131
11346 Stockholm

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram