matpriser.nu

Allt fler handlar mat på nätet
Hem > Artiklar

Allt fler handlar mat på nätet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar

Att köpa mat online blir allt vanligare i Sverige. Det är allt fler som vill slippa besväret att ta sig till affären, och istället få mat hem direkt. Även om det fortfarande är en liten del av det totala svenska livsmedelshandeln så växer fenomenet med att beställa mat på nätet snabbt, under 2014 och 2015 ökade handeln av mat på nätet med runt 40 procent per år. Totalt beställdes mat på nätet för närmare 4 miljarder kronor 2015. Ökningen består både av att allt fler köper mat online, men också att de som redan testat handlar mer. I en undersöning 2015 hade närmare var fjärde konsument beställt mat online.

Hittills består handeln av mat online av ungefär hälften färdiga matkassar och hälften av så kallat lösplock, det vill säga att kunderna själva bestämmer vilken mat de handlar. Just denna del av handeln väntas också växa snabbt, och ett stort antal aktörer finns eller är på väg att kunna erbjuda kunderna mathandel online. Just nu finns Coop, ICA, Mat.se, Mathem.se, Willys och Hemköp.

Men det är inte bara handlarna som blir fler, utan också sätten att köpa mat online. Marknaden ser också allt flera olika lösningar för att få hem mat, bland annat för leveranserna. Det gå idag att, bland annat, få maten levererad till din bil eller direkt hem, även när du själv inte är på plats – allt genom användningen av ny teknik.