KONTAKT

070-869 33 31
corinne@matpriser.nu

Sveavägen 131
11346 Stockholm

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram

© 2020 Matpriser

Recept på bananpannkakor med kardemumma

Under helgen men varför inte även på vardagarna, är det härligt att lyxa till frukosten med nystekta bananpannkakor. I dag tänkte vi dela med oss av vårt favoritrecept på bananpannkakor som kryddas med kardemumma och kokos. Vi uppmuntrar dig att välja ekologiska bananer, vill du läsa mer om varför gör du det bäst i vår artikel välj ekologiska bananer.



Bananpannkakor med kardemumma och kokos

För 4 portioner behöver du:


  • 2 ekologiska bananer

  • 4 ägg

  • 0.5 tsk nymalen kardemumma*

  • 1.5 msk kokosflingor

  • Smör eller kokosolja till stekning

  • Toppingalternativ: Bär, frukt, mer kardemumma, kanel, kokosflingor, kvarg, grekisk yoghurt, sirap


* Vi rekommenderar att använda kardemummakärnor som du själv mortlar precis innan du lagar bananpannkakorna, för bästa möjliga smak.


Gör såhär:

1. Mixa alla ingredienser ordentligt med en stavmixer. Se till att det inte finns några klumpar kvar. Om du gillar fluffiga pannkakor rekommenderar vi att mixa så länge tills smeten blir fluffig.


2. Hetta upp en stekpanna på medelstark värme och tillsätt smör eller kokosolja. Stek därefter pannkakor efter önskad storlek.


3. Servera pannkakorna genast med önskad topping. Hoppas det smakar!


Ps. Receptet går bra att dubblera om ni är fler!