matpriser.nu

Tre tips för att att spara tid
och pengar
Hem > Artiklar

Tre tips för att att spara tid och pengar

Mat utgör en stor del av hushållens budget. Genom att effektivisera dina matinköp och ha koll på erbjudanden och priser kan du spara både tid och pengar. Här är våra tre bästa tips!

1) Jämföra priser på mat

Priset på mat och varor kan variera mycket mellan olika affärer. Det lönar sig alltid att göra prisjämförelser för att hitta den billigaste maten utan att minska på kvalitén. Till exempel kan det skilja 15 kronor mellan samma kaffepaket hos två olika handlare.

2) Storhandla

Istället för att handla flera gånger i veckan, och då troligtvis mest spontanköp, rekommenderar vi att storhandla en till två gånger per vecka. Då gör du mer planerade inköp plus att du kan använda dig av rester på ett bra sätt. Blev det till exempel över matlagningsgrädde från pastasåsen i går? Varför inte använda den i soppan i dag? Har du bättre koll på vad du ska handla, och vad du ska äta så kan du även utnyttja dina inköp till max.

Dessutom undviker du att det slinker ner onödiga inköp i matkorgen, speciellt då de flesta av oss tenderar att spontan-handla hungriga. Du sparar både tid, pengar och ger dig själv förutsättningarna för att laga god, näringsrik mat – innan hungern gjort sig påmind alltför mycket.

3) Handla mat online

Att handla mat på online har blivit allt vanligare. Detta beror på givetvis flera orsaker men en av dem är att du faktiskt kan spara pengar. På nätet kan du lätt få en överblick över vilka matvaror som är till rabatterat pris samt att du kan planera dina inköp i lugn och ro. Dessutom erbjuder flera fri frakt.